Merhaba

Video içeriğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://tr.sevenload.com/uyeler/vozyaman/videolar Fotoğraf içeriğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://tr.sevenload.com/uyeler/vozyaman/resimler

TARAF’ın Kenan Evren aşkı

7 Ağustos 2008 Perşembe

TARAF’ın Kenan Evren aşkı

Taraf’a ilişkin görüşlerimizi takip edenler biliyor. Daha önce de söylemiştik. Ancak yinelemekte fayda var: “Taraf, Ergenekon operasyonunda, manipülasyon, mizenformasyon yapıyor. (Karartma) denilen tekniği uygulayarak, gerçeklerin gün yüzüne çıkmasını engelliyor.”



Peki Taraf bu misyonu kim ve ne adına yapıyor?



Aslında Taraf’ın yayınlarına bakıldığında, bu misyonun kim adına üstlenildiği açıkça görülüyor. Taraf, koyu bir ABD yandaşlığı yapıyor, Türkiye’ye “demokrasi”nin ABD eliyle getirileceğini savunuyor. ABD’den Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan Yasemin Çongar, köşe yazılarında ABD hayranlığını açıkça dile getiriyor. ABD ise Çongar’ın ‘ülkesinde’ gazetecilik yapmasına olanak vermiyor. Çünkü; Çongar, Hudson Enstitüsü’nde yapılan “Felaket Senaryoları” başlıklı toplantıyı “off the record” olmasına rağmen köşesine taşıdı.




DERİN Mİ YÜZEYSEL Mİ?




ABD Dışişleri Bakanlığı’ndaki kaynaklar ile ABD’li gazetecilik örgütleri, bu yüzden Çongar’ı bir bakıma “aforoz” etti. Çongar, tasını tarağını toplayıp Türkiye’ye dönmek zorunda kaldı. Dönüşünü ise bir kent efsanesi haline getirdi. “Derin bağlantıları” olduğu havasını yaydı.



Halbuki, ne derin bir bağlantısı kalmıştı, ne de haber alabileceği bir kaynağı. ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Bryza ile ilişkisi de Zeyno Baran yüzünden bozulmuştu. Sanırız bu hikayeyi Çongar birgün köşesinde anlatır. Zira, herkese yüksek perdeden gazetecilik dersi vermeye kalkan Çongar, ABD’den neden dönmek zorunda kaldığını ve o meşhur restoran kavgasını da köşesine taşır… Böylece “şeffaflaşma”ya yönelik ilk adımı da atmış olur.



TARAF “NOKTA” OLMAYA OYNUYOR





Dediğimiz gibi; Taraf ve Çongar, kendilerine verdikleri havayla “derin ilişki” sahibi olduklarını söylediler. Halbuki; bu köşede dağda kaybolan üsteğmen haberinden sonra kendilerini uyarmıştık. Taraf’a gönderilen bir dosyada yer alan bilgilerin neden onlara gönderildiğini söylemiş ve “Sizi kullanmak istiyorlar” demiştik. Aynı yazıda, “NOKTA gibi kullanılmayın” diye de not düşmüştük. Ancak Taraf, buna rağmen, hızla NOKTA’laştı, Nokta’yı bile geçti. Sonunun Nokta’ya benzeyeceği de YAŞ kararlarıyla birlikte anlaşıldı.



Taraf, hızla NOKTA olma yolunda ilerlerken, bu sırada bazı “ilişkiler” de kurdu. Örneğin, Ergenekon dosyaları, Taraf’a önce “büyük gazetelerin” şube muhabirlerinden geldi. Taraf’ın şubede ilişki kurabileceği tek bir polis bile yoktu. Çünkü; “şube muhabiri” istihdam edilmemişti.



GÖNÜLLÜ BORAZANLIKTAN, ORGANİK İLİŞKİYE…




Ancak operasyona gönüllü borazanlık yapma işlevini üstelen Taraf, kısa sürede hem Fethullahçılar, hem de operasyonu yönetenlerce keşfedildi. Taraf’a ‘büyük gazete’nin muhabiri yerine, “doğrudan” servis başladı. Taraf da bu ‘servis’i “büyük gazetecilik başarısı” diye bize yutturmaya çalıştı. NOKTA’da da aynısı olmuştu. Alper Görmüş’e “günlükleri” getiren kişiler, “Siz bir kısmını basın, biz de yayınlarımızda size destek vereceğiz” demişti. Görmüş de mesleki tecrübesizlik yüzünden, hiçbir zaman ispatlayamayacağı bir kavgaya girişti. Aynı misyonunu şimdi de Taraf’ta sürdürüyor.



İşin en komik ve hazin yanı ise, gazetecilik ilkeleri ayaklar altına alınırken, herkese bir de demokrasi dersi vermeleri… “Cemaat”e yaslanıp “demokrasi” dersi vermek, sanırız sadece Türkiye’ye özgü olsa gerek. Ya da hükümete destek verip “aklınca statükoyla kavga etmek” de…




KATİLLER DEMOKRAT MI OLDU?




Halbuki, Taraf ne statükoyla kavga edebilir, ne de yaslandığı güçler demokrasi kavgasına girişebilir. Zira; Taraf’ın o çok övdüğü ABD, bugün demokrasi düşmanlığının bayraktarlığını üstleniyor. Irak’ta kan döküyor. AB, Kürt sorununun kangren hale gelmesinde başrolü oynuyor. Bir yandan PKK’ya, bir yandan devlete silah ve mayın satan AB, savaş suçu işlerken, yüzüne demokrasi maskesi takıyor. TARAF’ın AB misyonerleri de katil AB’yi, bize “demokrat” diye yutturmaya çalışıyor.



Ne zavallı ve acınası bir durum... Para, güç, mevki düşkünlüğü, insanlığın tüm değerlerini ayaklar altına alıyor…




KENAN EVREN’E KORUMA



Tabii bunun en acı yanı, Taraf gibilerinin, bunu sol adına yapması ve solun bir kısmına da yutturması… Ne yazık ki; solun bir kısmı, TSK’ya yönelik saldırı haberlerini “demokrasi kavgası” olarak görüyor. Halbuki, Kenan Evren’i savunan Taraf’ın demokrasiyle hiçbir ilgisinin olamayacağı gün gibi ortada duruyor.



Daha geçen ay, Taraf’ın Yazarı Önder Aytaç, ART’deki Ceviz Kabuğu programında, Hulki Cevizoğlu’na şöyle dedi: “Kenan Evren’e kurban olurum.”



Bunun üzerine kaleme aldığım yazıya yanıt yollayan Önder Aytaç, “Evet o sözü söyledim” diyerek şu savunmayı yaptı: “Evren, 12 Eylül’de elinde çok büyük güç bulunmasına rağmen, bunu sivillere devretti.”




Demek ki bu yüzden, Evren’e kurban oluyormuş Aytaç.



Bunlar Aytaç’ın “kişisel görüşleri”dir, “münferit”tir, diyerek üzerinde çok durmadık. Ancak tarihe de not ettik. Zira; Taraf’tan hiçbir “demokrat” yazarın bunu “dert etmemesi”ni de hayretle izledik. Zira, Müjde Nişanyan'ın başına bok dökülmesini dahi savunan Tarafçılar, mevzu Evren olunca sessizliğe gömülmüşlerdi.




EVREN AŞKI



Ancak ortaya çıkan son tablo, Aytaç’ın “münferit” olmadığını, Taraf’ta “ciddi” bir Kenan Evren aşkı olduğunu ortaya koydu. Uzatmadan anlatalım: Ezilenlerin Sosyalist Platformu (ESP) adlı oluşum, Ergenekon operasyonları üzerine bir kampanya başlattı. Bu kampanyanın bir ayağı da soruşturmanın 12 Eylül’e uzatılmasını istemekti. Bunun için de gazete ilanları verildi. Kampanya boyunca iki gazete seçildi: Birgün ve Taraf…




ESP’nin hazırladığı ilanlar, Birgün’de sorunsuz bir şekilde yayımlandı. Ancak içinde Kenan Evren, Tansu Çiller, Mesut Yılmaz ve bazı generallarin fotoğraflarının olduğu ilanlar TARAF’ta sansüre uğradı. Taraf, Evren’i hedef alan ilanı basamayacağını söyledi.



Sanırız gerisini anlatmaya gerek yok…



Taraf’ın Kenan Evren aşkı, böylece bir kez daha tescillendi. AKP Kenan Evren’e dokunamadığı için, Taraf da sınırını açıkça ifade etti. Zira, Taraf’ın sempatiyle baktığı Fethullah Gülen’in Kenan Evren’i övücü sözlerinden sonra, gazetenin bu ilanı yayılmasını beklemek zaten safdillik olurdu. Taraf, yapması gerekeni yaptı. Fethullah’ın ve AKP’nin sevdiği Kenan Evren’e dokundurtmadı.



DARBECİYİ KORUYORLAR



Aylardır AKP karşıtı olan herkesi “darbeci” diye niteleyen Taraf’ın DARBE SEVİCİLİĞİ de böylece tescillenmiş oldu.




Uzun lafın kısası:



TARAF, Türkiye’nin en tehlikeli gazetesi. Çünkü, maniplasyon, mizenformasyon ve karartma yapıyor. Hrant Dink sömürüsü üzerinden, kendine “solcu” süsü verip AKP-Abdullah Gül-Erdoğan- Fethullah Gülen- ABD ve AB’nin çıkarları için “savaşıyor.”



Taraf, sansürcü yüzünün deşifre olmasının ardından, komik bir gerekçenin arkasına sığınıyor: “Suçu ispat edilmemiş kişilerin fotoğraflarını basamayız. Suça ortak olamayız.”



YAPILAN İNFAZLAR NE OLACAK?




Bu gerekçe, Taraf’ı kurtaramıyor. Çünkü; Ergenekon Operasyonu konusundaki sicili beli olan Taraf, henüz şüpheli konumundaki kişilerin tümünü “örgüt lideri” katil” “çeteci” darbeci” diye suçluyor. Ancak Taraf, iş Kenan Evren’e gelince, birdenbire “hukuk”u hatırlıyor. "İlanı inceletiyoruz" diyor. Ardından da ekliyor: "Hukuki süreç bitmedi." Taraf, bu açıklamasıyla, bizi kandıracağını sanıyor.



HRANT'A BÜYÜK VEFASIZLIK!



Hrant Dink sömürüsü ise, Taraf’ın sol kesimle bağını kurması için bir araç olarak kullanılıyor. Eğer aksi olsaydı, TARAF İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in Erhan Tuncel’e yönelik sözlerini manşetine koyardı. Akyürek’in “Erhan medya tarafından örseleniyor. Bu duruma üzülüyorum” sözleri, Taraf’ta yer bulamadı.



TARAF, samimi olmadığını yaptığı sansürle gösterdi. Akyürek’in yayımlanmayan sözleri, Hrant sömürüsünü de deşifre etti.




SONRAKİ GÜNLER: TARAF HANGİ HABERLERİ YAYIMLAMIYOR, NELERİ SÜNSAR EDİYOR?







0 yorum:

    Powered By Blogger

    Videolar

    Tayyip Erdoğan: BOP Eşbaşkanıyım

    Link: sevenload.com

    Tayyip Erdoğan: Diyarbakır'ı BOP'un Merkezi Yapacağım

    Link: sevenload.com

    NİHAT GENÇ TÜRK GENÇLİGİNE SESLENİYOR​ - ARTIK UYUNMA ZAMANI

    Link: sevenload.com

    Abdullah Gül'ün Colin Powell ile Gizli İHANET Anlaşması

    Link: sevenload.com

    Fethullah Gülen Hz. Muhammed'e gerek yok diyor

    Link: sevenload.com

    Fethullah Gülen Müslümanların düşamanı Hristiyanlarla ittifak yapalım diyor.

    Link: sevenload.com

    Fethullah Gülen Papaz okulu açılsın diyor

    Link: sevenload.com

    Fethullah Gülen ve Haçlı Komutanı Papa'nın elinin öpülmesi

    Link: sevenload.com

    CIA Ajanı Fethullah Gülen Gerçeği - 1

    Link: sevenload.com

    CIA Ajanı Fethullah Gülen Gerçeği - 2

    Link: sevenload.com

    CIA Ajanı Fethullah Gülen Gerçeği - 3

    Link: sevenload.com