Merhaba

Video içeriğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://tr.sevenload.com/uyeler/vozyaman/videolar Fotoğraf içeriğine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz. http://tr.sevenload.com/uyeler/vozyaman/resimler

Said-i Nursi''den Gülen''e; Diyaloğun sonu Hıristiyanlık!

22 Ağustos 2008 Cuma

Said-i Nursi''den Gülen''e; Diyaloğun sonu Hıristiyanlık!


Engin Ardıç, meseleyi "Meleklerin cinsiyetini tartışmak" zannetse de son zamanlarda Türkiye''de olup bitenler, sadece Türklerin değil, bütün insanlığın geleceği ile ilgilidir. Çünkü bu tartışmalar, bilimsel zihniyetin nasıl inşa edilebileceği ile ilgilidir.

Türkler gibi tarih yapan bir milletin dini anlayışında operasyon yapılıyor, hatta Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk''ün belirttiği gibi, "Anadolu topraklarında 1000 yıldan fazla yaşanan İslam, ''Ilımlı İslam'' haline getirilmek isteniyor, namaz Hıristiyanlaştırılıyor, cami kiliseleştiriliyor. Bunu, küresel güçlerle Hıristiyan güçler planlıyor."
Öztürk, 1500 yıldır ilk defa, karma namazın Türkiye''de görüldüğünü belirterek, ''''Bunun, dini öğeleri kullanarak iktidar olmuş bir parti döneminde yapılması ve parti danışmalarından birisinin eşinin de burada yer alması önemlidir'''' diyor.


***

Ertuğrul Özkök ise yazısında bu defa önemli bir tespit yapmış. Fakat bu tespiti olumlu bir gelişmeymiş gibi sunuyor.


"İslami Kalvinizmi, yani Protestanlarınkine benzer İslami zihniyet reformunu hazırlayan ana damarlar nedir?" diye sorduktan sonra Avrupa İstikrar Girişimi''nin raporunda yer verilen Hakan Yavuz''un görüşlerinden alıntı yapıyor.
Yavuz, ilk ana damarın, Anadolu''daki "Sufilik" akımı olduğunu belirtiyor. Yavuz, Türkiye''de yani cumhuriyet döneminde ise İslami reformu, Said-i Nursi''nin başlattığını belirtiyor.

Özkök, "Türkiye''deki ''İslami Kalvinistlerin'' sayısı kaçtır?" diye sorduktan sonra "Eğer bunu Türkiye''deki Nurcuların sayısıyla ölçeceksek, raporun verdiği rakam şu: Nur hareketinin Türkiye''de tahmin edilen taraftarının sayısı 5-6 milyon" cevabını veriyor.
Özkök, kendisi soruyor:
"Türk ekonomisinin yeni motor zihniyetini oluşturan bu ''Kalvinist Müslüman'' veya ''Protestan Müslüman'' hareketinin fikri lideri kimdir?"
Yine kendisi cevap veriyor:
"Bana göre ''Kalvinist Müslüman'' hareketin lideri Fethullah Gülen''dir."
Çok doğru! İşte biz de bunu diyorduk.
Hakan Yavuz''un sufilik ve Saidi Nursi ile ilgili tespitleri de doğrudur!


***

Özkök, "Rahmetli Prof. Sabri Ülgener''in kitaplarını yeniden ve daha dikkatle okuma zamanı geldi" diyor ya, Ülgener, "İktisadi Çözülmenin Ahlak ve Zihniyet Dünyası kitabında, tasavvuf ve mistizmin Osmanlı''yı nasıl çökerttiğini ortaya koyuyor. Yani Fethullah Gülen düşüncesinin Türkiye''yi çökerteceğinin dayanaklarını Ülgener''de bulabilirsiniz.
"Türk Weberi" denilen Ülgener bir iktisat profesörüydü, babası ise bir tasavvufçuydu. Ancak ona göre, Türk kozmolojisinin ürünü olan "Alp" karakteri "eren"leşince, "İnsan-ı Kamil olmak" dünyadan el etek çekip Tanrılaşmak gibi uygulanınca Osmanlı orada çökmüştü.


***

Yümni Sezen''in "Dinlerarası Diyalog İhaneti" kitabında anlattığı gibi, Saidi Nursi,1950''de Roma''ya, Papa 12.Pius''a Risale-i Nur Külliyatı''nı gönderdi. Saidi Nursi, Nur talebelerinin askere katılmak yerine Kur''an çalışarak zamanlarını değerlendirmelerini istiyordu. (Yakında ''insani redçiyiz'' diye ortaya çıkarlarsa şaşırmayın) Ve Nursi''ye göre, çağın mütecaviz dinsizliğine karşı Hıristiyanlarla ittifak sağlanabilirdi! Şöyle diyordu: "İman ehli, değil Müslüman kardeşleriyle, Hıristiyanların dindar ruhanileriyle de ittifak etmek, ihtilafları nazara almamak, niza etmemek gerekir."
Tıpkı bugünkü gibi değil mi?
Ona göre, Müslümanlık-Hıristiyanlık ittifakını bozmaya çalışan komünistlere karşı üç zümre, Nurcular, Hıristiyan Ruhaniler ve Misyonerler uyanık olmalıdır. (Emirdağ Lahikası, 1, 1712)
OPUS DEI cemaatinin kullandığı "hoşgörü" ve "diyalog" sloganları ile ortaya çıkan Fethullah Gülen''in, üstadının izinden gittiği çok açıktır.
Thomas Michel diyor ki, "Papa John Paul ve S. Nursi''nin fikirlerini mukayese ettiğim zaman şok edici benzerlikler görüyorum."
Fethullah Gülen de biliyorsunuz Papa''ya "Dinlerarası diyalog misyonunun takipçisi olduğunu "Rabbin aciz kulu" imzalı bir mektubu Papa''ya bizzat vererek ilan etmiştir!


***

Ertuğrul Özkök, Sabri Ülgener''i okusun tabii ama, önce Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi hocalarından Doç. Dr. Sönmez Kutlu''nun "İmam Matüridi ve Maturidilik" kitabını okusun. Görecektir ki, Kayseri''de "İslami Protestanlık" gibi gösterilen iktisadi gelişmenin ana kaynağı, Türklerin genlerinde bulunan Maturidi felsefesedir.

Zaten, Protestanlık veya Kalvinizm, Maturidi''de billurlaşan, ama binyıllar öncesinden var olan Türk kozmolojisinin kötü bir taklididir.

Bizim yapacağımız iş, Maturidi''nin İslam anlayışını öğrenmek ve o kanaldan Türk kozmolojisini, yani kendimizi tanımaktır. Biz kendimizi tanımadığımız için, Türk kozmolojisinin taklidi olan ama esasen Zerdüşt ve Hermes''e dayanan ve ahlakı hiçe saydığı için emperyalistleşen Protestanlıktan, Kalvinistlikten medet umanlar, zavallı kitleleri peşinden sürükleyebiliyor!
Bizim aydınlarımız artık bu gerçeği görmek zorundadır.



yazar: Arslan Bulut

__________________
Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar,
Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var.
Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar,
Medeniyet! dediğin tek dişi kalmış canavar?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize ruhunuza saglik,Turk toplumu tahrihini iyi okumali,saidi nursi tarikati=naksibent=nurculuk=fetthullah gulen=kurdistan.Tabii bu arada dini kulanmak ve insanlarin ruhunu sayiflatmak,zayif ruh zayif beden olur ve uretemez hale gelir,aynen suanda islemekde olan proje.LUTFEN UYANIN EY HALKIM UYANINDA UYARIN YANGIN YANMAKDA SU BITMEKDE.O VATANIN BEKCILERI SIZ ATATURKUN GENCLERI ILLERI TAHRIHINI OKUYARAK.

Adsız dedi ki...

sen Fetulla gülen efendi iyi bir insansın lakin emperyalizmi kullanarak sözde din adamısın KÜRTLERİ dinle kandırıp faşist bir insansın.Hiç kuşkusuz senin amacın Türkiye yi dünya devtlerine tanıtmaktır.sen osmanlının torunusun kendi tahtları için kardeşlerini öldüren kavimdesin, Osmanlı Devleti kardeş katli üzerine kurulmuş bir devletti.Efendi sen osmanlı tokatı değil İSLAM TOKATI yiyeceksin insanlığıdan otan sen bi nevi PAPASIN PAPA, hangi din alimleri hristiyanların elini öpmüş, Fetullah efendi sen Amerikanın tTürkiye de yetiştirilmiş adamısın son son papasın paşizmi savunan beyhude mahluksun. YÜKSEKOVALI TÜRK FAŞİMZME KARŞI GENÇLİK BİRLİĞİ

    Powered By Blogger

    Videolar

    Tayyip Erdoğan: BOP Eşbaşkanıyım

    Link: sevenload.com

    Tayyip Erdoğan: Diyarbakır'ı BOP'un Merkezi Yapacağım

    Link: sevenload.com

    NİHAT GENÇ TÜRK GENÇLİGİNE SESLENİYOR​ - ARTIK UYUNMA ZAMANI

    Link: sevenload.com

    Abdullah Gül'ün Colin Powell ile Gizli İHANET Anlaşması

    Link: sevenload.com

    Fethullah Gülen Hz. Muhammed'e gerek yok diyor

    Link: sevenload.com

    Fethullah Gülen Müslümanların düşamanı Hristiyanlarla ittifak yapalım diyor.

    Link: sevenload.com

    Fethullah Gülen Papaz okulu açılsın diyor

    Link: sevenload.com

    Fethullah Gülen ve Haçlı Komutanı Papa'nın elinin öpülmesi

    Link: sevenload.com

    CIA Ajanı Fethullah Gülen Gerçeği - 1

    Link: sevenload.com

    CIA Ajanı Fethullah Gülen Gerçeği - 2

    Link: sevenload.com

    CIA Ajanı Fethullah Gülen Gerçeği - 3

    Link: sevenload.com